Circle – The Local Network: dé lokale social media app

Circle - The Local NetworkMet regelmaat worden we door onze vrienden via Facebook uitgenodigd om wéér een app te installeren of downloaden. Is het geen spelletje, dan komt de Verjaardagskalender nog maar eens langs. Toch houden we onze ogen altijd open. Gelukkig maar, want de app Circle – The Local Network – trok wel degelijk onze aandacht.

Circle begint zodra je de app vindt in de App Store of Google Play, niet bescheiden: “THE MOST POPULAR Local Network. The most beautiful Android App there is. Period!” En dan moeten wij iPhone-addicts van The Content Guys er nog aan beginnen. De app stelt in ons instantie niet teleur, want grafisch ziet de app er cool uit.

Wat is Circle – The Local Network?

Circle richt zich niet op het nieuws en de mensen vanuit de hele wereld, maar weerlegt de focus vooral op lokaal nieuws en contact. De content moet ontstaan door wat mensen uit jouw stad relevant vinden om te delen: lokale evenementen, sportactiviteiten, koopavonden, nieuws enz. En denk ook aan praktische zaken als: waar staat de politie te flitsen, welke wegen zijn afgesloten, wie heeft de vermiste hond van de buurman gezien?

Circle - The Local Network 2Die lokale focus klinkt enorm interessant. Want wie in Zwolle wil nu weten wat er in Amsterdam gebeurt, als men zich daar niet bevindt? Die vraag kan echter ook anders gesteld worden: wat kan een Zwollenaar in Amsterdam doen? Het handige van de app is dat de app mee verplaatst naar de locatie waar jij je bevindt. Indien de Zwollenaar dus in Amsterdam is, kan Circle je realtime informatie geven over relevante evenementen of nieuwtjes met betrekking tot Amsterdam.

Circle – The Local Network – is sociaal lokaal

Het is nog allemaal heel nieuw en met elk nieuw social media platform begint alles met de nodige scepsis. Het is immers niet het oude vertrouwde Facebook. Alles moet opnieuw ontdekt worden. Toch denken wij dat Circle de oplossing kan zijn om veel lokale informatie te verzamelen op één nieuwskanaal, dat bovendien qua content wordt gevoed door de mensen uit de betreffende stad zelf. Dat er onderling ook nog eens gepraat kan worden over een topic, geeft dit platform ook nog eens een lokaal sociaal karakter. Een ideaal “Local Network” dus.

Kans geven om te groeien

Inmiddels hebben wij Circle – The Local Network – geïnstalleerd. Met 318 Apeldoorners op dit platform moeten we nog even geduld hebben voordat men in onze stad actief aan de slag gaat. Het wordt ons in eerste instantie ook niet makkelijk gemaakt: er waren op het moment van online zijn, zoveel anderen online dat het optimaliseren van ons profiel door de drukte niet mogelijk was. KInderziektes … Uiteindelijk groeit alles wat aandacht krijgt.

Ga hier naar de app in de iTunes Store of Google Play!

The Content Guys - Maak fans van volgers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s