Facebook gaat met nieuwsfeeds voor kwalitatieve content

Mark FacebookFacebook gaat binnenkort meer nieuws in je timeline zetten. Dat meldt het social media platform op zijn eigen blog.

Uit de statistieken blijken dat mensen steeds vaker doorklikken naar een nieuwspagina. Het nieuws dat nu vaak in jouw timeline verschijnt, zijn items die meestal vanaf nieuwspagina’s komen en door jouw vrienden d.m.v. een link zijn gedeeld.

Facebook wil nu dus zelf gaan inspelen op relevante nieuwsberichten, want – zo zeggen ze – “Op die manier wil Facebook zijn gebruikers meer inhoud van “hoge kwaliteit” tonen, in plaats van de nieuwste grappige plaatjes.” Een voorkeur die volgens Facebook van de gebruiker zelf komt.

Facebook NewsVooral mobiel wordt er veel nieuws gelezen via de doorklik vanaf Facebook. Facebook lijkt met deze ingreep te willen voorkomen dat het doorklikken nog langer noodzakelijk is. Daarom gaat Facebook in jouw timeline nieuwsberichten plaatsen die passen bij jouw online gedrag. Als je bijvoorbeeld veel in voetbal geïnteresseerd bent, is de kans groot dat het nieuws in jouw timeline over voetbal gaat. Bij dat nieuws krijg je gerelateerde berichten aangereikt door Facebook die mogelijk ook jouw interesse hebben.

Binnen Facebook kunnen dergelijke berichten uiteraard gedeeld worden, waardoor een externe link niet langer noodzakelijk is. Bovendien nodigt het uit om een eventuele discussie op het eigen platform te laten plaatsvinden.

Met deze verandering speelt Facebook sterk in op de onstilbare honger naar nieuws en het ontembare gedrag van mensen met een mening. We gaan binnenkort dus meer tijd op Facebook besteden om al het nieuws en onze meningen daarover met elkaar te delen.

Uiteraard biedt deze verandering ook enorm veel kansen voor bedrijven om met relevant nieuws over het bedrijf, de producten, diensten en service zichzelf beter in de kijker te spelen van de Facebook-gebruiker. All you need is goed content!

The Content Guys - Maak fans van volgers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s