Nederlandse bedrijven met meer omzet dan Facebook

Facebook is verreweg het grootste social media platform van de wereld. Over de hele aardbol zijn er meer dan 1 miljard gebruikers. Dat is zo’n een zevende deel van de wereldbevolking. Aan de andere kant: zes zevende deel van de wereld heeft geen Facebook. Zuckerberg kennende zou dit zien als een enorme verlies in omzet dus voor Facebook. Maar we kennen hem niet, dus tegelijkertijd is deze conclusie slechts een simpele aanname.

Shell heeft meer omzet dan Facebook

De website Z24 publiceerde een interessant blog over hoe groot Facebook is vergeleken bij andere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Dan zien we dat onze nationale trots en multinational Shell maar liefst 65 keer zoveel omzet noteert dan Facebook.

Zo groot is Shell dus of zo betrekkelijk is Facebook. Maar goed, op Facebook loggen wij Nederlanders dagelijks zo’n kleine 8 miljoen keer in en tanken bij Shell proberen we juist zoveel mogelijk dagelijks te mijden. Het merk Facebook ligt ons bovendien gewoon goed. Het bindt ons en we kunnen onze dagelijkse meningen en gedachten delen met onze vrienden. En met het gevoel dat we ons privacy zelf in de hand hebben, is het nog altijd the online place to be.

Omzet Facebook

Ook andere Nederlandse bedrijven met meer omzet dan Facebook

Andere “typisch” Nederlandse bedrijven die het qua omzet beter doen dan Facebook zijn o.a. Unilever, KLM Air France, Heineken, Philips en zelfs Randstad. Opvallende notering die Z24 vond in de lijst is Nutreco, producent van vis- en diervoederproducten. Daar waar de visjes in Happy Aquarium flink ondervoed zijn geraakt, pakt Nutreco nog net even iets meer omzet dan Facebook. Een overzichtje van deze bedrijven vergeleken met Facebook tref je hier links in een grafiekje.

Beurswaarde Facebook

Facebook lacht het laatst

Zo! Dan lijkt alles weer even in perspectief te staan. Maar goed. Omzet is weer iets anders dan beurswaarde. Tja, als we die grafiek dan hier rechts van ons bekijken, dan blaast Facebook de eerdergenoemde Nederlandse bedrijven weg. Zuckerberg kennende zal hij dit alles dan ook met een glimlach aanschouwen. Maar goed, we kennen hem niet. Dat laatste is dus wederom een aanname.

Alles wat we wel weten over Facebook is dat Facebook nog lang niet is uitgegroeid en nog altijd het meest populaire social media platform van de wereld is. En voorlopig ook nog wel even blijft. Dus: LIKE ONS HIER OP FACEBOOK!

The Content Guys - Maak fans van volgers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s