Movember en The Content Guys: Voor virals! Tegen kanker!

Movember 2Een van de meeste vervelende momenten in je leven is als iemand in je directe omgeving geconfronteerd wordt met kanker. Los van welke variant slaat het woord in als een bom, zodra een dierbare vertelt wat hem of haar is overkomen. Vandaag de dag strijden er via allerlei organisaties om deze ziekte de wereld uit te helpen. Van steun tot onderzoek, veel Nederlanders doen hard hun best om iets bij te dragen aan die strijd.

November = Movember!

November is de maand waar één van de initiatieven tegen kanker weer volop aandacht krijgt. De maand november is de maand van Movember. De actie is iets anders dan andere, omdat deze actie voornamelijk vraagt om bewustwording van de variant die veel voorkomt bij mannen: prostaat- en teelbalkanker. De Movember-actie is vooral online en community gericht.

Inschrijven is makkelijk. Je maakt eenmalig een simpel profiel op de site: movember.com en deelt vervolgens jouw deelname via allerlei social media. De komende maand zal je er niet aan ontkomen. Er is altijd wel een vriend in jouw tijdlijn die meedoet aan dit bewustwordingsproces. Beetje ironisch is misschien wel dat de actie een ludiek en spelletjes-achtig karakter heeft. Tegelijkertijd maken die twee eigenschappen het platform dusdanig laagdrempelig dat het doel om deze heftige ziekte onder de aandacht te krijgen wel werkt.

The Content Guys: Voor virals! Tegen kanker!

Het doel heiligt de middelen. Bovendien: wie zijn wij als The Content Guys om virals via social media niet aan te moedigen? Practice what you preach is ons credo en daarom doen wij mij aan deze bewustwordingsactie. Onze sales, marketing en content manager Randy Gasper mengt zich via deze link in de strijd tegen kanker. Via hem kan je doneren aan Movember. De goede redenen waarom je dit zou kunnen doen, staan hier. Als tegenprestatie laat Randy een maand lang zijn snor staan conform de regels van Movember. Echt moeite zal hij daar niet mee hebben. Scheren is verre van zijn favoriete hobby!

Steun Randy, steun Movember: DONEER!

 

Movember Banner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s