Hyves stops als social media platform

Hyves stoptIngehaald door Facebook, Instagram, Twitter. Zelfs ingehaald door het social media platform voor professionals LinkedIn. En vervolgens nergens meer op aan kunnen haken als het gaat om social media. Tijd om niet langer te achtervolgen. Tijd om te stoppen. In elk geval tijd om het helemaal anders te gaan doen. Hyves gaat zich volledig richten op gamers.

Massale overstap na overname Telegraaf

De Telegraaf Media Groep (TMG) had het wellicht allemaal anders voorgesteld toen ze in 2010 het populaire Hyes kochten voor een bedrag van € 44 miljoen. Hoogmoed komt voor de val. Veel Hyvers bleken geen vriend van de Telegraaf. Binnen een jaar na de overname stapten maar liefst een kwart van de Hyvers over op het razendsnel ontwikkelende Facebook. Facebook wist de ene na de andere social media behoefte te ontwikkelen, waar Hyves bleef waar het stond. Op het hoogtepunt kende Hyves 10 miljoen leden. Inmiddels is dat aantal gedaald naar zo’n 1,2 miljoen gebruikers, waarvan er dagelijks nog zo’n 300.000 Hyves dagelijks gebruiken. De meesten daarvan zijn jongeren en gamers.

Volle focus op games en gamers

In dat opzicht dus een hele logische switch naar deze doelgroep. Uit de cijfers blijkt namelijk dat 70% van de gebruikers online komt om via Hyves te gamen. Hyves zegt op hun site: ‘In totaal zijn er meer dan 400 verschillende spelletjes te spelen en groeit het aanbod elke maand! Tegelijkertijd is – mede door de snelheid waarmee de ontwikkelingen op het internet plaatsvinden – de traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk sterk afgenomen. Reden voor Hyves om zich nu volledig op gaming toe te leggen.’

Interim topman van Hyves Cees van Steijn zag bij zijn aanstelling al geen hoop meer om een platform als Facebook te achterhalen. Onlangs riep hij nog na bekendmaking van de halfjaarcijfers: “Die achterstand gaat Hyves nooit meer inhalen. Maar Hyves kan wel dienen als kraamkamer voor nieuwe ideeën en heeft mogelijk potentieel op de gamesmarkt. We weten op die manier mensen te bereiken.”

Het daad wordt nu bij het woord gevoegd.

Zie ook:

Officieel persbericht Hyves

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s