De groei en de kansen van Google+

Google Plus The Content GuysGoogle had weer wat te melden. En in dat geval doen zij dat groots. Google vertelt o.a.  via hun eigen blog dat de Google+ community sneller groeit dan ze zelf ooit hadden durven voor te stellen: “faster than we ever could have imagined”! Op zijn Amerikaans klinkt het toch echt veel groter.

Ruim 2 miljoen Nederlanders heeft Google+

Google weet dat gelukkig ook echt aan te tonen. Meten is immers weten en dus zeggen de eigen cijfers van Google dat Google+ wereldwijd inmiddels meer dan 300 miljoen actieve gebruikers telt. Onder actieve gebruikers vallen de mensen die maandelijks inloggen en hun stream (tijdlijn) onder de loep nemen of zelfs iets plaatsen. Al met al telt Google+ nu meer dan 540 miljoen gebruikers wereldwijd en datzelfde aantal maakt dan ook indirect gebruik van het snelst groeiende social media platform.

In Nederland is het aantal Google+ gebruikers ruim 2 miljoen. Volgens onderzoeksbureau Newcom loggen daarvan zo’n 1 miljoen Nederlanders dagelijks in. Dat dit social media platform groeiende is bewijzen dus ook cijfers van anderen. Hier kan je dus iets mee: lees verder.

Google Hangout LocatieGoogle Hangouts optimaliseert zich tot ideale chat-app concurrent 

Google Hangouts, een chatapp die als verlengstuk van Google+ dient, kent ook de nodige optimalisaties. Want naast alleen chatten kan je Hangouts nu ook echt in gaan zetten als SMS-dienst. Naar ons idee niet echt heel nieuw, maar Google+ wil daar marketingtechnisch gezien meer uithalen en gaat daarom Hangouts meer inzetten als SMS-dienst. Met een dergelijke dienst wil Google gaan concurreren met Facebook Messenger en Whatsapp.

Met Hangouts kan je chatten via tekstberichten, locaties, foto’s en filmpjes delen, HD beeldgesprekken voeren met één of heel veel personen tegelijk en dat allemaal in één app. Deze functie moet langzaam maar zeker steeds meer aanhangers krijgen, waardoor de volgende stap naar rest van de Google+ communitydiensten een logische volgende stap lijkt.

Veel gratis diensten voor ondernemers en particulieren dankzij Google

Google geeft op dit moment veel weg. Binnen de eigen community kan je door de verbonden apps gebruik maken van diensten als Gmail, YouTube, Calendar, Drive, Hangouts enz. En dat allemaal met één Google-pagina als startpunt. Via Google+ kan je alles wat je doet bovendien nog eens delen en inspiratie van anderen blijven volgen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden wat Google voor de gebruikers van hun producten doet. Daarmee is nog niet uitgelegd wat Google met al dat gebruik doet ten behoeve van de eigen zoekmachine. Uiteindelijk draait het Google om de beste zoekmachine te zijn en blijven. En de data die wij delen, met name via hun diensten, zijn optimaal voer om het gezochte antwoord steeds perfecter op maat af te leveren. Jij verwacht immers van Google dat zij antwoord geven op jouw vragen. Met jouw profiel steeds beter in kaart, weet Google het meest passende antwoord dan ook veel beter op maat af te leveren.

Waarom Google+ belangrijk wordt is voor ondernemers

Voor bedrijven betekent dat het een steeds belangrijkere taak wordt om je content interessant en relevant te maken. SEO is daarbij niet onbelangrijk, maar wellicht nóg belangrijker is de vraag van de consument werkelijk goed te beantwoorden. Wie dat in de juiste bewoordingen doet, wordt door Google met een mooie plek in de ranking beloond.

Bovendien bevestigen de cijfers van Newcom de groei van Google+: 1 miljoen Nederlanders loggen dagelijks in. Google+ wordt dus ook steeds vaker door jouw klanten (zowel particulier als B2B) benut. Een goed moment om dus nu in te stappen en het meteen vanaf het begin goed te doen.

Breng jouw antwoord online onder de aandacht

Dit vergt een goed verhaal en een goede vertaler die de verhalen online vertelt. De specialisten van The Content Guys helpen je graag met jouw verhaal. Om dat zo goed mogelijk te doen, nodigen we je uit voor een vrijblijvend én inspirerend gesprek. Vertel ons jouw verhaal en wij vertellen jouw kansen via Google+ en andere social media. Samen brengen wij jouw verhaal online tot leven.

Bel: 055-5268875 of mail naar: info@thecontentguys.nl

The Content Guys - Maak fans van volgers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s