Motorola bouwt door op Nederlandse Phonebloks

Project Ara - Motorola en PhonebloksEen tijdje terug bespraken we in dit blog uitgebreid Phonebloks. Een uitvinding van de Nederlander Dave Hakkens waarbij de smartphone is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Die onderdelen zijn vervangbaar naarmate iets zich heeft ontwikkeld of als het kapot is. Op die manier kan je de smartphone customized in elkaar zetten, gebaseerd op jouw wensen. Ook hoef je hem niet weg te gooien als een onderdeel kapot is. Duurzame gedachte dus. Phonebloks biedt daarbij veel technische bedrijven een nieuwe kans: een onderdeel als bijvoorbeeld een camera zou je aangeboden kunnen worden door Canon of Nikon of een geluidsonderdeel door Bose of Philips.

Motorola (sinds 2011 van Google) gelooft heilig in de smartphone en heeft bekend gemaakt te werken aan deze modulaire smartphone. Project Ara noemt Motorola dit project. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Hakkens.

Project Ara - Motorola en Phonebloks 2Motorola zegt in hun blog: “Ons doel is om een meer doordachte, expressieve en open relatie tussen gebruikers, ontwikkelaars en hun telefoons op te zetten. Project Ara biedt jou uiteindelijk als gebruiker de mogelijkheid om te beslissen wat je telefoon doet, hoe hij eruit ziet, waar en waarmee hij wordt gemaakt, hoeveel hij kost en hoe lang je hem zal houden.”

Op hun blog vertelt Motorola dat de nieuwe smartphone gebouwd wordt rondom een soort skelet, waarbij diverse onderdelen aan gekoppeld kunnen worden. Het skelet houdt alle onderdelen bij elkaar en zorgt voor de nodige verbindingen van onderdelen.

Inmiddels heeft Phonebloks wereldwijd al veel sympathie en is er rondom dit idee al een hele community ontstaan. Motorola wil op deze manier – met veel professionele en vrijwillige betrokkenheid – Project Ara tot een gezamenlijk succes maken. De samenwerking tussen Motorola en Dave Hakkens klinkt in elk geval als een veelbelovende stap in de richting van realisatie. Wordt vervolgd.

The Content Guys - Maak fans van volgers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s