Video als content

ContentmarketingUit onderzoek blijkt dat YouTube hoog in de lijst staat van gebruikers die dit social media platform met regelmaat bezoeken en gebruiken. Na Facebook en Twitter kan YouTube dagelijks rekenen op de meeste traffic. Uit datzelfde onderzoek blijkt echter dat veel marketeers het verspreiden van videocontent niet hoog op de “to do-lijst” hebben staan. “Te duur!”, zeggen de meeste marketeers.

Videocontent lijkt duur

Marketeers zijn veelal professionals die weten waar ze over praten. Dus zullen ze wel gelijk hebben. En ja, natuurlijk kost het maken van een video veel meer tijd dan het maken van een pakkende flyer. Meer tijd is meer kosten: een video vergt een duidelijk voorgesprek, waarin wensen worden vertaald naar een reclame-concept. Als men daarmee akkoord is, volgt een intensieve productie (synopsis, script, casting, locaties, middelen, materiaal enz.).  Vervolgens starten de opnames die mogelijk op diverse locaties met diverse mensen moeten worden gedaan. Nadien eindigen alle opnames op de montagetafel waar uiteindelijk alle inspanningen worden samengevat in een bedrijfsvideo van ca. 2 a 3 minuten. Tot slot wordt het eindresultaat afgeleverd aan de klant.

Waarom videocontent goedkoper kan

Ongetwijfeld vergeten we enkele details in het proces, maar de hele vorige alinea vat zich al snel samen in kosten. Videomarketeers zijn vandaag de dag goed op de hoogte van de dringende behoefte om jouw organisatie goed in beeld te brengen, maar zijn zeker ook op de hoogte van de huidige marketingmarkt en de budgetten. Vaak kunnen videoproductie-bedrijven die gespecialiseerd zijn in videocontent veel vaker gebruik maken van hun kennis en netwerk, waardoor een video veel efficiënter wordt dan het mogelijke kostenplaatje in jouw hoofd nu doet vermoeden. Videomarketeers weten echter precies waar ze kunnen snijden en de wensen kunnen optimaliseren, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Waarom videocontent belangrijk is voor zoekmachines

Daarnaast zijn er ook nog andere redenen om videocontent te overwegen. YouTube is onderdeel van Google. Het mag daarom aannemelijk zijn dat Google al zoekend naar het antwoord als eerste kijkt in zijn eigen database voor het passende antwoord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat video’s die antwoord geven op de gestelde vraag, veelal bovenaan de pagina staan bij Google. Video (YouTube) gaat veelal voor sites, blogs en andere content. Als je dus een goede plek wilt hebben op de eerste pagina van Google, is video dus zeker het overwegen (van de kosten) waard. De eerste plek op de eerste pagina van Google is immers de meeste kans op traffic naar jouw website.

Videocontent is duurzaam (inzetbaar) content

Nog een andere reden waarom videocontent interessant is, is de zogenaamde duurzaamheid. De investering voor een video is een eenmalig bedrag. De content die daaruit voorkomt is echter niet in een paar dagen verloren. Sterker nog: indien je met de juiste content een goed verhaal om de video heen bouwt en blijft bouwen, kan je de video vele malen opnieuw gebruiken en inzetten. Bovendien kan je je video ook offline inzetten tijdens presentaties, beurzen of seminars.

Waarom videocontent goedkoop is

Een simpele rekensom. Stel dat jouw gewenste bedrijfsvideo € 3.000,- kost en de goede uitgedachte content is 2 jaar lang (730 dagen) inzetbaar. Dan kost een video nog maar zo’n € 4,- per dag. Of stel dat je 1.000 kijkers weet te bereiken, dan kost je video slechts € 3,- per kijker.

Je moet natuurlijk ook niet vergeten dat je met de videoboodschap je sales wilt verhogen. Met de juiste boodschap en de juiste marketing moet dat ook gemakkelijk lukken. Als je daar tegenover de kosten, duurzaamheid, kijkers en zoekmachine-optimalisatie nog even resumerend op een rij zet, blijkt dat videocontent relatief gezien helemaal niet duur is. Sterker nog: videocontent is goedkoop.

The Content Guys

Video is content. En je video goed verspreiden op het juiste moment naar de juiste doelgroep is marketing. Video is contentmarketing. Dat is wat wij doen.

Meer informatie: info@thecontentguys.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s